top of page
  • Forfatterens bildeMarianne Frestad

Teamtur 2017

Oppdatert: 27. des. 2019

For ein tur!! Teamtur er absolutt verdt å være med på!! Dette vsr andre gangen min, men det er fortsatt like spennende!. Denne gangen var vi 16 stykker på tur, og vi hadde leid buss og sjåfør for å kunne ta oss frem. Dette fungerte veldig fint, da vi kunne forlytte oss som en samlet gjeng og opplevde fantastisk felleskap med allsang og godt humør langs veiene!Lek og moro med fadderbarna

I løpet av de første dagene fikk vi lov til å treffe barna frå prosjektet. Vi fikk ta de med ut til et lokale vi hadde leid. Her fikk vi servere de mat, leke med dem og gi dem helsepakker (noe jeg kommer tilbake til) Vi hadde sang, dans, fotball og brobro brille. Noe som fungerte veldig fint, på tross av at vi ikkje får kommunisert så mye med dem pågrunn av språket.

.

Vi fikk også være med inn i slummen. Her møtte vi på en ekstrem fattigdom, som mange opplevde som vanskelig. Bare det å se hvor lite som skal til før vi gleder dem, minner oss på hvor godt vi har det her heime i Norge. Bare det at vi kom på besøk og sang med dem gjorde mye for disse barna, og ekstra kjekt var det da de kjente noen av oss igjen frå forgje tur. Det viser at dei setter ekstrem stor pris på det vi gjør, og er med og motiverer oss. For det er på ein måte vi som har deres framtid i hendene, siden dei får ikkje mulighet til skolegang, mat, helseprodukter og andre ting som dei ikkje har råd til selv. Så på tur fikk vi virkelig se på nøden, trengselen og fattigdommen de sitter i.


Pakking, og utdeling av helsekurver


Som eg nemnte i sta, delte vi ut helsekurver. Disse kurvene var fylt med såpe, tannbørste, tannkrem m.m. Disse delte vi ut til familiene til barna, i tillegg til vi hadde med oss en sykepleier som hadde kurs i hygiene. Noen av dei største årsakene til sjukdom blant menneskene i India blir syke pågrunn av for dårlig hygiene, derfor er dette et veldig viktig tema. ¨


Man må også huske å kose seg på tur!

Vi fikk også tid til å ta et avbrekk i ny og ne, hvor vi fikk shoppe litt, bade litt og kose oss i en fornøyelsespark (alt på indisk standar) I tillegg var vi innom typisk Indiske attraksjoner som India Gate, Taj Mahal og Mahatma Gandis hjem. Inni alt dette programmet måtte vi ta nattog frå Agra (her ligger Taj Mahal) til Nagpur (hvor prosjektet ligger). Dette var et lokalt nattog, hvor vi ligger åtte stykker på et rom uten dør, og toalettet var et hull i toget som gikk rett ned på skinnene. For noen var dette litt skummelt, eller ekkelt og fikk sove lite. Mens for andre var dette ein artig opplevelse, hvor de fikk med seg mye lokal kultur, og mye søvn.


Vi opplevde mye på denne turen. Mye innrykk som tar en tid å fornøye, og det er ikkje bare bare med så tett program på få dager, så det blir godt å fordøye dette når man kommer hjem og får se tilbake på det vi opplevde.


42 visninger0 kommentarer

Комментарии


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page