top of page
  • Forfatterens bildeMarianne Frestad

Stor framgang i prosjektet!


Året som har vært, har vært krevende for alle. Vi som bor i Norge har opplevd at regjeringen setter inn mange restriksjoner, noe som har preget hverdagen vår. Vi kan ikke lenger møtes som før, vi kan ikke gå ut å spise eller feire som vi pleier. Brylluper, aktiviteter, og kirkemøter er avlyst. Vi synes at det har vært fælt. Det er tungt å få ny beskjed om at regjeringen letter på tiltak og restriksjoner, men etter få uker må stenge igjen. Slik forsetter ballen å rulle i Norge. Selv om det er tungt, krevende og vanskelige tider i Norge, kan vi løfte blikket å se at vi egentlig har vært veldig heldige.


Andre land sliter mer. Noen har hatt total lockdown i perioder. I India ble de jaget av gatene. Alt blei stengt og alle måtte holde seg hjemme. Det er ikke bare bare for mennesker i India å reise hjem, for noen bor på gata og har ingen andre steder å til. Corona situasjonen har gjort det umenneskelig vanskelig for den fattigste delen av befolkningen. Landet har vært i en lockdown periode siden siste delen av mars 2020. Det er blitt gjort forsøk på å slippe opp litt innimellom, men så har smitteverntiltakene blitt strammet inn igjen. Smittespredningen er stor, og i følgje nyhetene i juni 2020 er det opplyst 1 million smittede av en befolkning på 1,3 milliard i juni 2020. Smitten har spredt seg mye, og nå i januar har de passert 10,4 millioner smittede, og over 150.000 døde.


Spread International har gjennom tiden siden det ble lockdown i mars 2020 prøvd å strekke ut flere hender for å hjelpe. Menneskene fra slummen som ellers har hatt trange kår, har ikke klart å tjene inn penger til daglige behov. Med Hjerte for India har i samarbeid med Spread International arrangert matutdeling, awareness camp,- og jul og nyttårsfeiring. Det har vært fire matforsynings arrangementer. Spreads medarbeidere har dratt inn i slummen og overakt matforsyningene til husstander der. Som nevnt er det også arrangert to awareness camper. Campene har hatt informasjon og rådgiving som fokus i Raj Nagar slummen og Satrapur slummen. Det blei også delt ut munnbind, såpe og Antibac i Satrapur slummen.


Arbeidet på aktivitesbygget går likevel fremover, noe som er kjekt å se! Da vi var på team tur i 2017 fikk vi være de første som fikk "grave" på stedet. Bygningen er bygd murstein på murstein i en svært krevende tid. Mange mennesker i Norge har et stor Hjerte for India, og støtter prosjekter økonomisk .Vi gleder oss til å få bygget i mål!


Vi kommer til å forsette å hjelpe så mye som mulig. Mange har vært med oss til nå. Om noen flere ønsker å strekke ut en hånd i denne krevende situasjonen, så er dere selvfølgelig velkomne til det. Ta gjerne kontakt med Med Hjerte For India via Tolli på mail: tollifrestad@gmail.com eller Spread International via Suhas og Wendy: suhaswendywakode@gmail.com.
175 visninger0 kommentarer

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page